Spam – Hvad er Spam og hvad gør jeg med Spam?

Spam hvad er det?

Spam er en betegnelse for reklamer, man ikke selv har bedt om, som sendes via e-mail eller i nyhedsgrupper. SPAM er oprindeligt en amerikansk forkortelse som står for “spiced pork and ham” (på dansk: “Krydret skinke”), i folkemunde er det blevet til “Stupid Pointless Annoying Messages” (på dansk: “ Åndsvage ligegyldige irriterende beskeder”)Spam -hvad er det?

Reklamerne har til formål at lokke modtageren til at købe forskellige produkter via internettet. Spam-mail sendes som oftest fra en afsender, der almindeligvis søger at skjule sin egentlige identitet ligesom Spammeren – med forskellige metoder – opsnapper e-mail adresser fra intetanende, der surfer rundt på internettet.

For personer, som udsender spam, kan det være en lukrativ forretning, hvilket formentligt er den primære årsag til, at de uønskede reklamer fortsat udsendes. Det koster således kun få kroner, at udsende millioner af e-mails, og hvis bare én person for hver udsendt million reklamer køber produktet, kan forretningen så at sige løbe rundt.

Det er ulovligt at udsende spammails, og der her været afviklet en række retsager på den baggrund.

Hvad kan jeg gøre for at undgå Spam?

Der findes mange forskellige måder, man som bruger af internettet kan  filtrere spam fra sit e-mailprograms indbakke. En af de mest vidtgående er SPEWS (Spam Prevention Early Warning System), som er en Blackliste til systemadministratorer. SPEWS og tilsvarende tjenester har listen over spam relaterede IP-adresser indsamlet på forskellig vis og til forskellige formål.
Til privat brug, kan man som oftest få et program via sin internet udbyder som filtrerer det værste fra, ellers findes der programmer som man kan købe eller få gratis til sit e-mail program.

Klag over spam

Hvis man modtager spam, kan man anmelde det hos eksempelvis Spamcop. Desuden kan man på Forbrugerombudsmandens hjemmeside klage over spam; dette har størst effekt, hvis der er tale om spam, rettet mod danskere eller sendt fra danske mailservere. (se links nederst i artiklen.)

Det er kun erhvervsdrivendes udsendelse af elektroniske reklamer, der er forbudt. Det vil sige, at e-mails fra private personer, politiske foreninger, foreninger med et almennyttigt formål og offentlige myndigheder som udgangspunkt eller lign. ikke er omfattet af forbuddet i loven. (kilde: forbrugerombudsmanden.dk)

Nytter det at klage over Spam?

Det korte svar ville være: Ja, det nytter.Book en tekniker

Det lidt længere og mere fyldestgørende svar er: Ja, det nytter men der er lang vej fra man har sendt en klage til at der rent faktisk sker noget fordi det er svært at få fat i dem der sender Spam af flere årsager, – De skjuler deres rigtige identitet (og de bliver stadigt bedre til det), -De operer ofte uden for Danmark, og derfor er det international lovgivning der gælder, – Listen af årsager til at det er svært at fange Spammerne eller bagmændende er lang.

 

http://www.forbrugerombudsmanden.dk/Om-Forbrugerombudsmanden/klagevejledning

http://www.spamcop.net